Itt van most riasztás a hófúvás miatt

Csütörtökön is vigyázni kell az utakon.

A Kiderül térképén azt láttuk, hogy január 19-én reggel a hófúvás miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben élt veszélyjelzés, ráadásul riasztást is elrendeltek a hótorlaszok miatt több járásban ( reggel 8 óra előtt nem sokkal Szabolcsban az ibrányi, Borsodban a cigándi, a sárospataki, a sátoraljaújhelyi és a tokaji járásban élt ez a jelzés.)

Borsodban szerdán is gondokat okozott a hófúvás. Az időjárás miatt utakat kellett lezárni, valamint még a hókotrót is menteni kellett. Kattints ide az erről készült fotókért.

A Kiderül azt írja, hogy csütörtökön általában kevés lesz a felhő, de a déli országrészben átmenetileg erősebben felhős körzetek is előfordulhatnak. Ugyanakkor már az esti órákban több helyen képződhet sűrű, zúzmarás köd, csapadék nem várható.

A prognózis szerint a Tiszántúl északi felén az északi, északkeleti szél eleinte még élénk lesz, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet +1, -4 fok között várható, északon lesz a hidegebb. Késő estére -5 és -12 fok közé hűl le a levegő.