Szalmonellás kölesgolyót hív vissza a Lidl

Ha vettél ilyet, azonnal vidd vissza.

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyarország Bt. visszahívja azon Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120g termékét, amelyen a 21.05.2017 minőségmegőrzési idő szerepel – közölte az áruházlánc szerdán a honlapján.

A visszahívás oka, hogy a fenti termékben a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella szennyezettséget mutatott ki. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. A száraz helyen tárolt és snackként, szárazon fogyasztott kölesgolyóban a szalmonella baktériumok elszaporodása azonban nem valószínű – olvasható a közleményben.

Erről van szó:

Fotó: lidl.hu

A Lidl kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a 21.05.2017-es minőségmegőrzési idejű Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120g termékünket érinti. A Lidl által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.