Videó is készült a Dunából kifűrészelt, jégbe fagyott rókáról

Mozgóképen még hátborzongatóbb.

Néhány napja írtunk arról, hogy egy jégbe fagyott rókát vágtak ki a Dunából a németországi Fridingennél. A szerencsétlenül járt állatról fotó is készült, ami viharos sebességgel járta be a netet, kattints ide érte.

A képet látván többekben felmerült, hogy a róka nem természetes módon veszett a vízbe, hanem úgy végeztek vele, mások a fotó eredetiségét vonták kétségbe.

A fotó világhódító útjára indulása után nem sokkal megszólalt a férfi is, aki kivágta a rókát a folyamból. A 61 éves Franz Stehle a Bildnek mesélt a részletekről – írta a Metro.

Eszerint a férfi még decemberben látta meg a rókát, az állatnak a hátszőre kandikált ki a jégből. Január elején visszatért a helyszínre, és egy láncfűrésszel körbevágta az állatot, majd pedig kiemelte a testet a folyóból. Megerősítette, hogy a róka csak pórul járt, nem pedig úgy végeztek vele, ahogy azt egyesek gyanítják.

Stehle hozzátette: a képet azért készítette és osztotta meg a neten, hogy felhívja a figyelmet, milyen veszélyes a nem megfelelően vastag jégre merészkedni.

A rókáról videó is készült: