Már látszik, mikor tér vissza a mínusz 15 fok

Nincs vége a zimankónak.

A pénteken megérkezett havazással együtt enyhülés is jött az országba, a folytatásban azonban visszatérnek a mínuszok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint január 16-án, hétfőn dél felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős lesz az ég. Délen, délnyugaton lehet némi hószállingózás, havazás, az északi, északkeleti szél megélénkül, délnyugaton néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -11 fok között, a vastagabb hóval borított, gyengén felhős részeken -15 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul.

Kedden maradnak a felhők, délnyugaton számíthatsz némi hóra. Az északi, északkeleti szél a nyugati határnál és északkeleten helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és -10, északon a kevésbé felhős, hóval borított helyeken -10 fok alatt alakul, -13 fok sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -6 fok között valószínű.

Szerdán többnyire kevés lesz a felhő, csapadék nem valószínű – olvasható a prognózisban. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -6 fok között valószínű.

Csütörtökön sem lesz sok felhő, havazásra nem nagyon van kilátás. A szél gyenge, mérsékelt lesz, a hideg viszont marad: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul.

A péntek lényegében a csütörtök hasonmása lesz, a várható hőmérséklet is jószerivel megegyezik majd.

Röviden: ne temesd a zimankót!