16 ezer forintra büntette az ellenőr a halmozottan sérült Szabolcsot

Hiába volt a fiúnál az államkincstár igazolása, nem volt nála a személyi, a szabály meg, ugye, szabály.

A Délmagyar szerint Szakál Szabolcs unokatestvére kíséretében január másodikán délután utazott Maroslelére a Hódmezővásárhely-Makó buszjárattal. Akupunktúrás kezelésről tartottak hazafelé, mikor ellenőrök szálltak fel a buszra. A halmozottan sérült 28 éves fiú 90 százalékos kedvezményre jogosult, ezt a Magyar Államkincstár által kiállított igazolvány is alátámasztja.

Szabolcs megmutatta az őt faggató ellenőrnek az államkincstár igazolását, de mivel nem volt nála a személyije, amit sosem hord magánál, az ellenőr 16 ezer forintra büntette.

Ő Szabolcs (középen):

A fiú anyukája is buszozott, a következő járaton találkozott is az ellenőrökkel. Kérdőre vonta őket, hogy miért kellett megbírságolni a fiát. Azt válaszolták, hogy azért, mert mivel nem adott személyit, nem tudta bizonyítani, hogy jogosan veszi igénybe a kedvezményt. Az ellenőr, aki megbüntette, azt mondta, még jó fej is volt, mert ilyen esetben be kellett volna vonnia a Magyar Államkincstár által kiállított igazolványt.

Az anya nagyon elkeseredett, mondván, sajnos csak rá kell nézni fiára, és mindenki láthatja, hogy ő nem él vissza a kedvezménnyel.

Szabolcs anyukája végül elment a vásárhelyi autóbusz-állomásra, bemutatta Szabolcs személyi igazolványát, így a 16 ezer forint helyett – méltányosságból – csak 1300 forintot kellett fizetnie.

Az ellenőröket foglalkoztató cég operatív vezetője a Délmagyarnak elmondta: az ellenőrök nem járhatnak el az előírtnál méltányosabban, minden szabálytalanság esetén intézkedniük kell. Elmondása szerint a Szabolcs által bemutatott igazolvány mellé személyi igazolvány vagy egyéb személyazonosságot igazoló okmány felmutatása is megkövetelhető.