Havazás, ónos eső jön a sarkvidéki hideg után – itt a pontos menetrend

Megnéztük a Kiderül előrejelzését, hogy mire számíthatunk a héten.

Az oldal szerint a dermesztő hideg a hét második feléig keseríti még az életünket, utána viszont csapadék érkezik, havazásra, ónos esőre, havas esőre kell készülni.

A prognózisban az áll, hogy hétfőn változóan felhős lesz az ég, még a nap is kisüthet egy kicsit. Délelőtt féleg a keleti és középső területeken, este nyugaton és északon lehet gyenge hószállingózás, gyenge havazás. Nappal 0 és – 6, este -6 és -13 fok közötti értékek várhatók.

Kedden már több felhő lesz az égen, helyenként kisebb havazás, hózápor fordulhat elő, nappal mínusz 5-10, éjjel mínusz 10-22 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán még több felhő jö északnyugat felől, nappal ne számíts csapadékra, de éjjel már annál inkább, északnyugaton már hó, ónos eső eshet. Estére rákapcsol az északnyugati szél, a maximum hőmérséklet -2 és – 7, a minimum hőmérséklet -10 és -17 fok között alakul.

A csütörtök a felhőké lesz, a Dunántúlon ónos eső, eső, másutt többnyire hó várható, a délnyugati szél többfelé megerősödik, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -13 között alakul – írja a Kiderül.

Pénteken is marad a ború, és a csapadékot sem ússzuk meg. Az ország északkeleti harmadán inkább hó, másutt eső, havas eső, hó egyaránt lehet, reggel átmenetileg ónos eső is előfordulhat. A délnyugati szél délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 között alakul.

A jelenlegi modellek szerint a szombat kevésbé lesz csapadékos, nappal 0-5, éjjel mínusz 1-7 fok várható. A vasárnap ismét csapadékot hoz, délután, este az ország déli felén kezdődhet havazás, az északkeleti szél feltámad majd. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -12 között lesz majd a szakemberek szerint.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!