Negyven rászoruló család karácsonyát tették szebbé a magyar taxisok

Feláldozták a szentestéjüket, hogy másokon segíthessenek.

Berinszki Zoltánról még karácsony előtt írtunk a Délmagyar nyomán.

A szegedi taxis ugyanis kitalálta, hogy szenteste ingyen hazaviszi a szegedi klinikáról azokat a gyerekeket, akiknek csak azért kellene a kórházban tölteni az ünnepeket, mert a szüleiknek nincs pénz útiköltségre. Ha pedig állapotuk miatt nem hagyhatják el az egészségügyi intézményt, a családjukat fuvarozza el hozzájuk, mint mondta, a lényeg, hogy együtt legyenek.

Zoltán és néhány magánszemély létrehozta a Taxisok a gyerekekért Facebook-csoportot, ahol rengetegen jelezték, hogy ők is segítenek, ahogy tudnak.

Eljött szenteste, és a taxisok, valamint az akcióhoz csatlakozott magánszemélyek közel negyven család karácsonyát varázsolták szebbé – írta most a Délmagyar.

Az ötletgazda egy kétéves vásárhelyi kisfiút vitt haza, négy órát lehetett otthon, majd pedig szülei és testvérei visszakísérték a klinikára, ahol szintén együtt töltöttek pár órát.

“Nem kívánhattam magamnak szebb karácsonyi ajándékot, mint látni a kisgyerek örömét. Szinte egy új világ nyílt ki előtte hazafelé, látva az autókat, az utcákat, hiszen eddigi élete nagy részét a klinikán töltötte.”

– idézte a portál Zoltán szavait.

A cikk szerint a segítő taxisok, autósok több kisbabát is hazaszállítottak, egy autó még este nyolckor indult el Nagylakra egy gyermekkel. Budapesten olyan nővéreknek segítették az ingyenes hazajutást, akik beosztásuk miatt nem érték el az utolsó járatukat.

Egy apukát, aki hetek óta feküdt feküdt egy budapesti klinikán daganat miatt, Ceglédre vitték, hogy láthassa kétéves kislányát. A cikk szerint a taxis, aki vitte, szintén rákkal küzd.