Nagyot fordul az időjárás az újévben

Erre számíts szilveszter után.

2016 utolsó napjaiban elkerül minket a csapadék – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisából.

Eszerint december 29-én, csütörtökön napos időnk lesz erős széllel, a néhány fokos nappalt -1, -6 fokos éjjel követi majd. 30-án már nem lesz erős a szél, helyenként ködös, de zömében napos idő várható csapadék nélkül, nappal -1 és +3, éjjel mínusz 5-10 fok várható.

Az óév utolsó napja már borongós, ködös, zúzmarás lesz, a napsütés leginkább a hegyekben lakókat örvendeztetheti meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, a csapadék pedig elkerüli az országot.

Január elseje lényegében másolja majd a december 31-ét, de már lehet némi csapadék egy kevés ónos szitálás és hószállingózás formájában, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul.

Elromlik az idő

2017 első hétfője, január másodika már több csapadékot tartogat. A borult, párás nap vége felé, este főként a déli területeken már csapadék is valószínű, a prognózis szerint eső, ónos eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul.

Január harmadikán borult idő várható több helyen havazással, délen, keleten kezdetben havas eső, ónos eső is lehet. Az északi, északnyugati szél megélénkül, főként a Dunántúl északi felén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul majd.

Január negyedikén csak átmenetileg szakadozhat majd fel a felhőzet, szórványosan havazásra kell számítanod. A délnyugati, majd az északnyugati szél élénkül meg sokfelé. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok lesz, nappal 0 fok körüli értéket mutat majd a hőmérő