200 vaddisznót mészároltak le két nap alatt a Mecsekben

Szemtanúk szerint szinte vérben ázott a föld, a külföldi megrendelő kedvezményt is kapott.

A Bors szerint november 5-én és 6-án egy olyan vadászatot tartottak a Mecsekben, ami inkább volt nevezhető mészárlásnak.

A cikk szerint a Mecsekerdő Zrt. által fenntartott sasréti erdőben ugyanis több mint 200, előzetesen összeterelt vaddisznót lőttek le. Az állatokat a puskák elé hajtották, majd jött a kivégzésszerű lövöldözés, szemtanúk szerint nagy területen szinte vérben ázott.

A Bors azt írta, hogy a hallottak miatt Szakács László szocialista képviselő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez fordult írásbeli kérdésben. A válaszból kiderült, hogy egy külföldi állampolgár volt a megrendelő, aki az érvényes árjegyzékhez képest öt százalék kedvezményben részesült.

A miniszter hozzátette: zömmel a máshol befogott, majd a területre telepített vaddisznók kerültek puskavégre, a terület nagy volt, a vaddisznók emiatt elviekben menekülni is tudtak, a vadászat pedig nem okozott károkat.

A cikk szerint sasréten évente 210 darab vaddisznót lehet kilőni, így a mostani vadászat lényegében ki is merítette a keretet.