Mínusz 11 fokkal búcsúzik az év

Hideg lesz, nem is kicsit.

Már erősen múlóban van a karácsonyban tapasztalt tavaszias idő, ezt az egyre csökkenő hőmérséklet mellett a viharos erősségű szél is nyomatékosítja. Utóbbi miatt a Kiderül szerint szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben elsőfokú figyelmeztetés él.

Az Időkép cikke szerint az év visszalévő néhány napjában tovább hűl az idő.

Mint írták, szerdán nyugaton, délnyugaton sok lesz a felhő, arrafelé hajnaltól kora délutánig többfelé előfordul eső, havas eső, akár havazás is. Másutt azonban több órára kisüt a nap, egy-egy futó hózápor legfeljebb keleten, északkeleten alakulhat ki. Az északi-északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz, délután 2 és 6 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő.

A portál prognózisa szerint csütörtökön tovább hűl az idő. Marad a szeles, de alapvetően deerűs idő, keleten egy-egy hózápor teheti érdekesebbé a napot. Hajnalban -1, -9, délután 0, +4 fok várható.

A péntek is hasonlóan alakul: marad a derű és marad a hideg is, a szél mérséklődik, így ködösek lehetnek a hajnalok, mínusz 4-11 fokig is lehűlhet a levegő. Nappal sem lesz éppen meleg: -2, +2 fok várható.

Az év utolsó napja, szombat már felhős, ködös lesz, hószállingózás, zúzmaraképződés is előfordulhat. A szél nem lesz erős, sokfelé nappal is fagyos lehet az idő.