Magyar színekkel világítják ki a Megváltó Krisztus szobrát

Piros-fehér-zöld fénybe öltöztetik december 30-án a riói Megváltó Krisztus szobrát. Rio de Janeiro érseke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel folytatott októberi megbeszélésen felajánlotta, hogy egy-egy magyar ünnepen a magyar nemzeti színekkel világítanák ki a Brazília szimbólumának tartott Megváltó Krisztus szobrát.

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a Megváltó Krisztus szobrát Rio de Janeiróban pénteken – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Azt írták, a dél-amerikai országban ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez. Úgy fogalmaztak, hogy “a projekt jelentős mértékben elősegíti országképünk erősítését, láthatóságunk növelését”.

Semjén Zsolt az idei évre december 30-át, az utolsó magyar király, boldoggá avatott IV. Károly koronázásának 100. évfordulóját, 2017-re augusztus 20-át, az államalapítás ünnepét javasolta.

A Krisztus-szobor adminisztrációjáért felelős szentély tájékoztatása szerint a kivilágítást mindkét napon megvalósítják – írták.