Nem szombaton lesz az ötöslottó sorsolás

Az ünnepek alatt módosulnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorainak időpontjai, szombat helyett pénteken tartják egyebek mellett az ötös lottó sorsolását a vidékről érkező játékosok könnyebb közlekedése miatt – közölte a cég.

Pénteken lesz az 51. heti Luxor, ötös lottó és Joker sorsolása, a hatos lottót vasárnap húzzák, míg az 52. heti Luxor, ötös lottó, hatos lottó és Joker sorsolást 2017. január elsején, vasárnap tartják – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Mint írták, bár ritkán fordul elő, hogy a szenteste és a szilveszter is a szombati sorsolás napjára esik, a Szerencsejáték Zrt.-nél már bevált gyakorlat szerint ilyenkor egy másik napra teszik át a sorsolást.

Ezt leginkább az indokolja, hogy az esti, élő televíziós műsorban résztvevő vidékről érkező játékosok hazajutása a vasúti- és a tömegközlekedés ünnepi menetrendje miatt az eredeti sorsolási napokon nehézkes lenne.

A változásokról időben tájékoztatta a zrt. a játékosokat a honlapon, értékesítési pontokon, valamint a sorsolási műsorokon keresztül is – tették hozzá.