Még melegebb lesz a karácsony, itt a legfrissebb előrejelzés

Nézd ezt az értéket!

Szerdán arról írtunk az Időkép előrejelzése nyomán, hogy rendesen megemelkedik a hőmérséklet karácsonykor, december 26-án 6 fok is lehet.

Most a legfrissebb prognózis szerint még ennél is melegebb lehet.

A szakemberek szerint december 24-én borongós, szürke, fagyos idő lesz a jellemző, helyenként hószállingózással, ónos szitálással. Este egy hidegfront közelítheti meg hazánkat, de ez egy úgynevezett álcázott hidegfront lesz.

A front miatt kevés vegyes halmazállapotú csapadékra északon, északnyugaton számíthatsz, a szerencsésebbek északkeleten akár egy gyenge havazást is láthatnak.

December 25-ére többfelé feltámad az északnyugati szél, viszont ezzel együtt enyhülés veszi kezdetét – írja az Időkép. A nappali csúcshőmérséklet sokfelé meghaladhatja a +5 fokot, keleten, északkeleten lehet pár fokkal hidegebb, helyenként lehet egy-egye kisebb eső is, de kezdetben északkeleten hószállingózás, havas eső, ónos eső is előfordulhat kis mennyiségben.

December 26-ra felszakadozik a felhőzet, legfeljebb a felhőátvonulásokból fordulhat elő néhol futó zápor. Enyhébb lesz a hajnal, már csak kevés helyen lehet gyenge fagy, napközben pedig az ország legnagyobb részén 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő, sokfelé lesz az országban 7-9 fok.