Ingyen viszi haza szenteste a kisgyerekeket a kórházból a szegedi taxis

Nehéz helyzetű családok karácsonyát teszi így szebbé Zoltán.

Több kisgyereket is hazaszállít szenteste Szegeden a klinikáról Berinszki Zoltán taxis, mindezt pedig teljesen ingyen teszi – írta a Délmagyar.

A férfi olyan kisgyerek utaztatását vállalta, akiknek csak azért kellene a kórházban tölteni az ünnepeket, mert a szüleiknek nincs pénz útiköltségre. Ha pedig állapotuk miatt nem hagyhatják el az egészségügyi intézményt, a családjukat fuvarozza el hozzájuk, mint mondta, a lényeg, hogy együtt legyenek.

Zoltán szeretné, ha kezdeményezéséből országos akció válna. Elárulta, néhány magánszemély és egy másik szegedi taxis is csatlakozott hozzá, emellett mások is felajánlották a segítséget. A Facebookon létrehozták a Taxisok a gyerekekért csoportot, ahol már többen jelezték, hogy beszállnának az akcióba.

A cikk szerint Zoltán egy személyes élmény miatt döntött úgy, hogy így segít az ünnepekben. 2006-ban egy vírus miatt lebénult a kislánya, az év végi ünnepeket pedig a klinikán töltötte.

A férfi január elsején beállított a kislányához egy utastérnyi lufival, melyek egy közeli szilveszteri buliból maradtak vissza, a kislánya pedig szétosztotta azokat betegtársai között. “Sosem felejtem el azokat a mosolygós kis arcokat” – idézte a Délmagyar a férfit.