Mínusz 12 fok jön – itt a legfrissebb előrejelzés

Nem lesz meleg, mutatjuk a részleteket.

Megnéztük, hogy mire számíthatunk időjárásilag a hétvégén, és a szakemberek szerint nem lesz melegünk.

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint keleten, valamint a nyugati határ közelében általában erősen felhős lesz az ég, előbbi térségben délelőtt még előfordulhat gyenge havazás. Másutt viszont a gyengén felhős ég mellett több órás napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű.

Az északnyugati szél elsősorban az Észak-Dunántúlon élénkül meg, máshol gyenge marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, de keleten a tartósabban felhős tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. Késő estére 0 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken napos idő lesz, felhő leginkább csak a Dunántúlon tűnhet fel, a csapadék elkerüli térségünket. A prognózis szerint a többnyire mérsékelt keleti, északkeleti szél az Alföldön időnként megélénkül. Nem lesz enyhe az éjjel és a hajnal: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben -10, -8 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Szombaton marad a derűs idő, csapadék nem lesz, zúzmarás köd azonban előfordulhat, erre nagyobb esély a Dunántúlon van. Mérséklődik a szél, a hőmérséklet pedig tovább csökken: éjjel általában -10 és -4 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -12 fok is lehet. Nappal 0 és +5 fok közötti értéket mutat majd a hőmérő.

A vasárnap pont olyan lesz mint a szombat, változás egyedül a hőmérséklet tekintetében várható, de ott sem lényeges: éjjel és hajnalban -11 és -6, nappal -1 és +4 fok közötti hideg várható.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!