Rengeteg pénzt gyűjtöttek a sanyarú sorsú Alexnek, akit az egész ország keresett

Mégis meglátogatja a Jézuska a szegény családot.

Alex története néhány napja csalt könnyeket az internetezők szemébe.

A nehéz sorsú magyar kisfiú írt ugyanis egy levelet a Jézuskának, melyből kiderült, csak annyit szeretne karácsonyra, hogy meleg legyen otthon, legyen kenyér, tej, esetleg vaj. Az is leírta, hogy pont a téli szünetben már nem lesz náluk meleg (mivel nincs pénzük a fűtésre), ezért fájni fog mindene. A legerősebb sora a levélnek talán ez: “tudom, hozzánk nem jössz, de írok azért”. Ide kattintva elolvashatod a teljes levelet.

Mikor felbukkant a levél a Facebookon, még nem lehetetett tudni, hogy ki is vetette papírra a sorokat. A netezők egy emberként kezdték el keresni a kisfiút, ki is derült hamarosan, hogy kiről van szó.

Alexet egyedül neveli az anyukája öt másik testvérével, tejet ritkán vesznek, ha nincs, akkor a legkisebb csemete lisztes vizet kap. Az ország másik feléből költöztek oda, ahol most élnek, egy bedőlt hitel juttatta ide őket, az apa elhagyta őket.

Mikor nyilvánosságra került, hogy hogy élnek, segítő szándékú emberek alapítványt hoztak létre, hogy így támogassák őket és más, hasonló helyzetben lévő családokat.

Alexékhez a jelek szerint mégis menni fog a Jézuska. A 24.hu a Blikkre hivatkozva kedden azt írta, hogy egy hétvége alatt egymillió forint gyűlt össze a családnak létrehozott bankszámlán.

Ha te is segítenél, ebben a cikkben megtalálod a részleteket, hol és meddig várják az adományokat, illetve a bankszámlaszámot is.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!