Szívbemarkoló levelet írt a Jézuskának Alex, irigyeitől retteg most a család

Letarolta a netet a nagy szegénységben élő magyar kisfiú levele.

A nyolcéves Alex fogalmazásfeladatként írta meg a levelet a Jézuskának, mely napok alatt bejárta a Facebookot, és mindenki őt kereste.

A levélben leírta: csak annyit szeretne karácsonyra, hogy meleg legyen otthon, legyen kenyér, tej, esetleg vaj. Az is leírta, hogy pont a téli szünetben már nem lesz náluk meleg (mivel nincs pénzük a fűtésre), ezért fájni fog mindene. A legerősebb sora a levélnek talán ez: “tudom, hozzánk nem jössz, de írok azért”.

Alex levele (fotó: Facebook)

Alex levele (fotó: Facebook)

A kézírásos levél egy zárt Facebook-csoportban bukkant fel december 5-én – írta a 444.hu. A hozzá írt sorokból derült ki, hogy a hatgyerekes család gázt feltöltőkártyával vesz, tejet csak ritkán vásárolnak, ha nincs, akkor a három éves gyerek lisztes vizet kap, mivel az hasonlít a tejhez.

A gyerekeket egyedül neveli az anyjuk, az ország másik feléből költöztek a meg nem nevezett településre, az anya időközben elvesztette a munkáját. Ezeket a részleteket egy olyan személy osztotta meg a családról, aki már hat éve segíti őket.

A levél december 7-én került ki nyilvánosan a Facebookra, rengetegen osztották meg. Eljutott a hír a család falujába is, ahol viszont harag és irigység volt erre a válasz.

A 444 úgy tudja, a család, ahol több gyermek beteg, Alex húga pedig gluténérzékeny, gúnyolódás céltáblája lett. A portál szerint vannak, akik már most irigylik azokat a dolgokat, melyeket a jóakaratú emberek fognak összegyűjteni a nagy nehézségben élő családnak.

Alexék és a hozzájuk hasonló családok támogatására alapítványt hoztak létre, az ezt életre hívók ebben a levélben foglalták össze a tudnivalókat, amit a 444 le is közölt:

“Kedves Támogató!

Alex levele megrázó volt. Sokan fizikailag is beleremegtek és sokkal de sokkal többen jeleztétek, hogy segítenének a kisfiún és családján, mint amire valaha is gondolhattunk. (Mindezt úgy, hogy sosem volt szándékunkban a gyűjtést nyílvánossá tenni, a Családot eddig kizárólag baráti körben támogattuk.) A szeretet megmutatta az utat, és most az a dolgunk, hogy ezzel a hatalmas lehetőséggel segítsünk a Családnak tartósan is megváltoztatni életét, tágítani lehetőségeit.

Élni fogunk az általatok adott lehetőséggel. A tárgyi adományokat eljuttatjuk a Családnak. Azt kérjük, hogy csomagokat, ajándékot, Legot stb. 2016 december 19-ig, naponta 9-16h között az alábbi címre juttassátok el: Bruckner Zoltán, Primus Capital Zrt., 1012 Budapest, Márvány utca 16.

Mi pedig ígérjük Felétek, hogy megoldjuk a gyűjtést és az elszállítást a Családhoz Karácsony előtt.
Pénzbeli segítség: A családsegítéssel foglalkozó és a Manó Óvodát működtető Ampók Alapítvány vállalta, hogy a pénzbeli támogatásaitokat fogadja és Alex és Családja számára folyósítja.

Az AMPÓK ALAPÍTVÁNY A KISGYERMEKEKET NEVELŐ CSALÁDOK LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT (elég azt írni, hogy “Ampók Alapítvány”) számlaszámára várjuk, 1141 Bazsarózsa u. 64. Adószám 18114696-1-41, OTP 11701004-20215299-00000000.

Megjegyzésbe kérem írjátok oda: Alex.

Szeretnénk tartani Veletek a kapcsolatot. Elindítunk egy közhasznú Egyesületet, amely direktben fogja támogatni az Alexhez hasonló családokat, nem csak anyagiakkal, hanem személyes tanácsadással, mentorálással, emberi kapcsolatépítéssel és családsegítő szervezetek bevonásával.

Célunk, hogy csökkentsük, illetve megszüntessük a mélyszegénységgel és képzetlenséggel járó kilátástalanságot. Figyelmeteket köszönöm, és remélem, hogy beszélünk, találkozunk még a jövőben ezen munkánk kapcsán is.

Tisztelettel és üdvözlettel,

Bruckner Zoltán és Madarász Éva”