26 évig volt hajléktalan, most munkája és lakása van Jánosnak

Két és fél évtizedig élt fedél nélküliként a férfi Szolnokon, mostanra bejelentett munkája és albérlete is lett.

Szokolai János 1990-ben, 31 évesen, a Kőolaj nyomdájából került az utcára – írta a Szoljon.

Nem tudott visszakerülni a nyomdász szakmába, ráadásul meghaltak a szülei is, testvérével eladták a házat, egy darabig albérletben lakott, de mikor elfogyott a pénz, újra az utcán kötött ki.

A férfi közben mindig próbált munkát keresni, a juhászatban is dolgozott. A hajléktalanszállókat nem szerette a sok veszekedés miatt, lépcsőházakban vészelte át a hideg téli éjszakákat. Amikor nem volt munka, segélyből és üvegvisszaváltásból tartotta fenn magát.

Nemrég egy szolnoki háznál járt, ahol szigeteltek, nyílászárókat cseréltek. Rákérdezett, hogy van-e munka, és azt mondták, hogy van. Mostanra munkaszerződéssel dolgozik, előtte heti bejelentéssel alkalmazták, néhány napja pedig albérletet is sikerült találnia a kollégái segítségével.

– Örülök, hogy most van munkám – mondta János. – Szeretném elfelejteni ezt a 26 évet – fűzte hozzá.

A férfinak van két gyermek is, de bármennyire is igyekszik, bármennyire is fáj emiatt a szíve, nem tud kapcsolatot teremteni velük, szégyellik ugyanis, hogy hajléktalan volt az apjuk. Annyit tud, hogy van unokája, viszont azt sem mondták el neki a gyerekek, hogy hol élnek.