Ez minden idők legsokkolóbb iskolai reklámja

Még mindig görcsben van tőle a gyomrunk, de ezt egyszerűen látni kell!

Mielőtt bármit is írnánk a reklámról, arról, hogy ki készíttette, és mi áll a hátterében, nézd meg:

A videó 2016. december másodikán került fel a YouTube-ra, mostanra közel négymilliószor látták.

A története annyi, hogy egy fiú, Evan, hosszú időn át, a padon levelezik egy ismeretlen lánnyal, a végén pedig véletlenül találkoznak, a románc pedig borítékolva van. Ekkor azonban kivágódik az ajtó, egy csapásra megelevenedik a pokol.

A háttértörténetéhez négy évet kell visszautazni az időben. 2012. december 14-én a connecticuti Sandy Hook Általános Iskolába besétált egy 20 éves fiú, Adam Lanza. Pisztolyok és puskák voltak nála, válogatás nélkül lőni kezdett mindenkire, 20 gyermeket és hat felnőttet gyilkolva meg, majd önmagával is végzett. Az eset az Amerikai Egyesült Államok legsúlyosabb iskolai lövöldözése volt.

A négy évvel ezelőtti tragédia áldozatainak hozzátartozói létrehoztak egy szervezetet, a Sandy Hook Promise-t, melynek célja a fegyveres erőszak megelőzése, hogy ne történhessen még egy ilyen eset. A fenti reklámot ez a szervezet készíttette.

Ha azt gondolod, hogy ilyen nem történhet meg Magyarországon, akkor jusson eszedbe a 2009. november 26-i ámokfutás, mely a Pécsi Tudományegyetem orvoskarán, közvetlenül a gólyabál előtt történt.

Az akkor 23 éves egyetemi hallgató, Gere Ákos szó nélkül elkezdett lövöldözni egy teremben, egy hallgatótársát megölte, egy másikat, oktatóját valamint egy takarítónőt pedig megsebesített. A PTE volt diákját 2012 júniusában ítélte jogerősen életfogytiglanra a Pécsi Törvényszék.