Lecsapott a szélvihar: riasztás a fél országban, dolgoznak a tűzoltók

Itt a legfrissebb térkép, nézd meg, feléd mi a helyzet.

Budapestre, valamint Pest és Fejér megye több járására is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos erejű szél miatt péntek reggel. Pest megyében több tucat helyszínre kellett a tűzoltóknak kivonulniuk.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint a fővároson kívül Pest megyében a budakeszi, érdi, gyáli, pilisvörösvári, szigetszentmiklósi és vecsési, Fejér megyében pedig a bicskei és martonvásári járás területére adtak ki másodfokú, narancssárga riasztást – írta az MTI. Ezeken a területeken 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökések várhatóak.

Fotó: met.hu

Fotó: met.hu

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hajnal óta folyamatosan érkeznek a jelzések a műveletirányításhoz, eddig több tucat eseménynél kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, főleg kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak gondot, amelyek több esetben magukkal rántották a villanyvezetékeket, illetve fennakadásokat okoztak a közlekedésben.

Személyi sérülésről eddig nem érkezett jelzés, a tűzoltók folyamatosan vonulnak a helyszínekre – tette hozzá Csámpai Attila.