Lezuhant focicsapat: kacsa volt Ronaldo bőkezű adományának híre

Nem kap a csapat eurómilliókat a portugál legendától.

A brazil Chapecoense focicsapat játékosai hétfő hajnalban vesztették életüket, mikor lezuhant Kolumbiában az őket szállító utasszállító repülőgép. A gépen 81 fő utazott, a balesetet csak öten élték túl. A csapat otthon maradt tagjai összetörve gyászoltak a klub öltözőjében, a róluk készült fotó bejárta a világsajtót.

A focisták a Copa Sudamericana fináléjára tartottak, december elsején az Atlético Nacional ellen játszottak volna Medellinben. A tragédia miatt a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség törölte döntőt.

Szerdán viharos sebességgel söpört végig a neten, hogy Christiano Ronaldo hárommillió eurót – mintegy 900 millió forintot – ajánlott fel a szinte teljes csapatát elvesztett klubnak.

A Mirror cikke szerint azonban csak kacsa volt a felajánlás híre, azt maga CR7 sem erősítette meg.

Ettől függetlenül a legendás játékos a világ egyik legbőkezűbb adományozója. A Bajnokok Ligája-győzelemért járó 600 ezer eurós (181 millió forintos) bónuszát például egy az egyben jótékonyságra fordította. Mióta sportcsillaggá vált, buzgón segíti az UNICEF-et, a Save te Children szervezetet, emellett a magyar árvák is élvezhették támogatását.