Könnyek között szedte szét fagylaltgépét az ország Illés bácsija

Fél évvel a bezárás után döntött úgy az idős cukrász, hogy meglépi ezt.

A gödőllői cukrászdát májusban zárták be, idős tulajdonosa azonban csak most szerelte szét az általa összerakott masinát.

Illés bácsi története májusban járta be a sajtót. Egy hatósági bejelentés miatt ment ki hozzá a Nébih, és az ott látott állapotok miatt úgy döntöttek, hogy csak akkor működhet tovább a legendás, sokak által szeretett, sok évtizedes cukrászda, ha Illés bácsi felújítja. Erre a 77 éves cukrásznak sem ereje, sem pénze nem volt, így a bezárás mellett döntött.

Illés bácsiért egy ország fogott össze, rengetegen követelték, hogy újra kinyithasson. A témában mi is kifejtettük a véleményünket, kattints ide a publicisztikáért.

A cukrászdába a bezárás után sikerült végül kamerával is bejutnia egy stábnak, ide kattintva láthatod, hogy mi fogadta bent őket.

Az NL Café november 22-én arról írt, hogy Illés bácsi a fél évvel ezelőtti bezárás óta egyetlen sütit sem sütött, annak ellenére, hogy többen is kérték rá.

A napokban pedig könnyek között szedte szét a fagyigépét, azt, amit még ő szerelt össze régen. Hogy a cukrászda gépeit eladja-e a gödöllői önkormányzatnak, azt még nem tudja. Azt viszont igen, hogy a cukrászda volt az élete, és ha lehetősége lett volna rá, az utolsó leheletéig csinálta volna.