Ónos esőben fogsz csúszkálni, kiadták a veszélyjelzést

Több megyében is figyelmeztetés él csütörtökön az időjárás miatt, mutatjuk a részleteket.

A fokozatos melegedés mellett a gyengülő csapadékzónából egyre inkább csak eső valószínű csütörtökön, havazás, havas eső, ónos eső északon, északkeleten, elsősorban a hegyekben lehet – olvastuk a Kiderülön.

Az előrejelzés szerint délelőttig az északkeleti megyékben lepel öt centi friss hó hullhat, amely a legtöbb helyen olvadni fog vagy elolvad. Vastagabb hóréteg – kisebb körzetekben – főként Borsod megyében és Szabolcs északi, északkeleti részén alakulhat ki.

Ónos esőre a jelenlegi számítások szerint reggelig a Dunazug-hegységben, főváros térségében 450 méter felett, az Északi-középhegységben pedig még a nap első felében is, 350 méter felett van esély. Északkeleten reggelig ennél alacsonyabban is előfordulhat ónos szitálás. A tartósan fagypont alatti – elsősorban hegyvidéki – területeken jelentősebb (0,5 mm vagy több) mennyiség sem zárható ki.

Napközben vegyes csapadék egyre inkább már csak az Északi-középhegység környezetében, esetleg Szabolcs megye északi felén lehet, majd fokozatosan az északkeleti határvidékre szorul vissza.

Az ónos eső miatt Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre veszélyjelzést adtak ki. A részletekért kattints a Kiderül térképére:

Fotó: kiderul.startlap.hu

Fotó: kiderul.startlap.hu