Kitálaltak a gyorséttermek dolgozói: ha biztosra akarsz menni, ezeket ne kérd

Ezután másképp fogsz nézni még a jégre is, amit az üdítődbe kapsz.

A New Zealand Herald közölt egy összeállítást az olyan figyelmeztetésekből, amiket a McDonald’s és a KFC ausztrál éttermeiben dolgozók osztottak meg névtelenül a neten – írta a 24.hu.

A cikk szerint a KFC krumplijához járó szósz legnagyobb része több dolgozó állítása szerint ugyanis az az olaj, ami a nap végére összegyűlik a serpenyők, olajsütők alján, némi maradék liszttel és csirkedarabokkal. Az egyik idézett KFC-alkalmazott szerint a krumplipürében nincs is krumpli, csak liszt.

A saláta sem bizonyulhat mindig jó választásnak.

A citált intelmek szerint az ausztráliai mekikben bevett gyakorlatnak számít átcímkézni azokat, mivel nem nagyon fogynak, így a lejárt szavatosságú zöldséget frissnek mutatják.

A halburgerek a cikk szerint órákat állnak, mire valaki elviszi őket, az írás szerint ezt több dolgozó is megerősítette.

A legmeglepőbb talán az volt, hogy néhány alkalmazott a jég kapcsán is komoly kritikát fogalmazott meg. A New Zealand Herald írása alapján komoly gondok vannak a jégkészítő gépek tisztításával.

Egy dolgozó a cikk szerint arról számolt be, hogy több olyan gépet látott, aminek az alján penész és elpusztult legyek is voltak.

A sajtó megkereste a szóban forgó gyorséttermeket. A McDonald’s nem válaszolt a megkeresésre, a KFC Ausztrália szóvivője pedig annyit mondott, hogy a kifogásolt szószt a hagyományos módszert követve készítik, emellett komolyan veszik, hogy a vendégek friss, jóízű ételeket kapjanak.