Ilyen virslit vettél a Lidlben? Add a kutyának, örülni fog neki!

Alacsony hústartalmú – gyakorlatilag hús nélküli – lengyel virslit vont ki a forgalomból a Nébih. A készítményt a Lidl-ben árulták.

Az 1 kilogrammos, vákuumcsomagolt BARONI baromfi virsli a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata szerint csupán

18 százalék húst tartalmazott,

szemben a Magyar Élelmiszerkönyvben előírt 40 százalékkal. A Lidl reagálásában hangsúlyozta, a terméket a Nébih nem minőségi kifogás miatt hívta vissza. Az is kiderült, hogy a készítmény fő összetevőként 43 százalékban csontokról mechanikusan lefejtett húst, úgynevezett MSM-et tartalmazott. Az úniós előírások alapján azonban az MSM nem tekinthető húsnak,

leginkább csonttal együtt a kutyáknak szokták adni.

A terméket tehát jogellenesen hozták virsli megnevezéssel forgalomba Magyarországon, ezért a Nébih elrendelte az érintett tétel, amelynek a fogyaszthatósági ideje: 2016. október 29., tételazonosítója pedig az L:11732 0310280, valamint az ezzel azonos összetételű és jelölésű BARONI baromfi virslik kivonását a forgalomból.

A Lidl Magyarország reagálásában kifejtette: a terméket a Nébih nem minőségi kifogás miatt hívta vissza, a termék minősége hatósági szempontból kifogástalan. Kizárólag megnevezése nem felel meg a jelenlegi hazai jogszabályi előírásoknak, ezért a terméket a Lidl Magyarország a hatóság határozatának értelmében kedden visszahívta az értékesítésből – hangsúlyozta a társaság.