Drágul a szegények adója

Változnak az ötöslottó, a hatoslottó, a skandináv lottó, a joker és a puttó játékainak szabályai november 6-tól – egészen pontosan a legfontosabb változás, hogy a játékok ára egységesen 250 forintra emelkedik.

A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint a több sorsolásra érvényes, öthetes szelvényeket (az ötöslottó, joker, hatoslottó, skandináv lottó esetében) már korábban, október 9-től kezdődően érintette a változás.

A díjakkal együtt azonban emelkednek a játékban megnyerhető összegek is. A joker árával együtt például jelentősen emelkedik a fix nyeremények összege, a puttónál pedig a tétekkel együtt nő a megnyerhető összeg: az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.

A lottójátékok esetében az árak emelésével, így a nyereményalap növekedésének köszönhetően dinamikusabb lesz a halmozódás, hétről hétre még nagyobb – akár rekordösszegű – főnyeremények is elképzelhetők.

A Szerencsejáték Zrt. 2015-ben rekordévet zárt, a társaság árbevétele meghaladta a 350 milliárd forintot

– ennyit költöttek a magyarok szerencsejátékra.

A 2016-os év érdekessége egyébként, hogy meglepően sok szerencsés nagynyertes volt, az ötöslottó főnyereményét idén eddig már 6 alkalommal nyerték meg 464 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel. A hatoslottón 8 alkalommal, a skandináv lottón pedig 7 alkalommal örülhettek a főnyereménynek – közölte a Szerencsejáték Zrt.