Zivatarokkal, országos esővel jön a hétvége, itt vannak a részletek

Nem ez lesz a kedvenc hétvégéd, az biztos.

Csütörtökön délelőtt az ország déli felében még lehetnek vastag felhőzettel borított területek, amelyből a déli határaink közelében eső is előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délelőtt az ország északi felében, majd délután délen is kisüt a nap. Északkeleten és a Dunántúlon napközben gomolyfelhők képződnek, amelyekből néhol rövid is zápor kialakulhat, 7-12 fokra van kilátás nappal, -1 és +4 fok körüli hidegre este.

Pénteken ködre kell számítani reggel, a nappal gyengén felhősnek ígérkezik, az Északi-középhegység térségében ugyanakkor tartósan felhős maradhat az ég, és elvétve szitálás is előfordulhat, másutt csapadék nem várható. A délies szél többnyire mérsékelt marad, de a Dunántúl északi felén élénk, néhol erős széllökések is várhatók. Éjjel az ország nagy részén fagyni fog, +2 és -5 fok között alakul a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül várható, de a tartósan felhős északkeleti tájakon csak 5-6 fok valószínű.

A szombat is ködösen indul, a folytatásban változóan felhős idő alakul ki. Délután egyre több fátyolfelhő érkezik, majd északon és nyugaton vastagodni kezd a felhőzet, és estefelé már szórványosan eső, zápor is valószínű. A délies szél többfelé megerősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében 10 fok alatt marad.

A vasárnap nem lesz a kedvenced. Az előrejelzés szerint délkeleten, délen lehetnek napos időszakok is, de az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult időre kell számítani. Országszerte várható eső, zápor, főként délen néhol zivatar is lehet. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Keleten a délies, másutt az északnyugatira, északira forduló szél erősödik meg sokfelé, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északnyugaton 9 és 13, délen, délkeleten 13 és 17 fok között alakul.