Hidegfront jön, így hűl le mögötte az idő

Ez jön a hosszú hétvége után.

Az Időkép előrejelzése szerint október 31-én, hétfőn országszerte több órára kisüt a nap, emellett azonban időnként gomolyfelhők lepik el az eget, azokból pedig elvétve egy-egy apróbb zápor is kialakulhat az északkeleti részeken. A hajnali -3 és +4 fokokat 8-13 fok követi nappal.

November elsején, kedden több órára kisüt a nap, csapadékot viszont nem hoznak az időnként megjelenő felhők – áll a prognózisban. A délire-délnyugatira forduló szél nyugaton megélénkül. Hajnalban sokfelé fog fagyni, délután 8-13 fok várható.

Szerdán – ami funkcióját tekintve a csonka hét hétfője – napközben a délnyugati szél többfelé feltámad. Estefelé egy hidegfront érkezik, így a légmozgás északnyugatira fordul, valamint az ország északi felén kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat, nappal 8-16 fok várható – olvasható az előrejelzésben.

A csütörtök a hidegfront miatt hűvösebb lesz, az előrejelzés szerint 9 fok körüli nappali csúcshőmérsékletnél nem érdemesebb többre számítani, pénteken is csupán 10 fokot jósolnak a szakemberek.