Veszélyjelzés a sűrű köd miatt, itt a térkép, merre

Nyolc megyére veszélyjelzést adtak ki kedd hajnalban.

Amint azt a Kiderül figyelmeztető előrejelzésében olvastuk, október 24-én a nyugati, északnyugati országrész kivételével több helyen is ködre lehet számítani, leginkább az Alföld középső és nyugati részén, a Dunántúl délkeleti peremén peremén sűrű köd is várható.

A prognózis szerint a délelőtti órákban javulnak a látási viszonyok, dél felől ritkul a köd, de elsősorban Pest megyében és környezetében, az Alföld északi részén, illetve az Északi-középhegység térségében tartósabban is rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

A köd miatt nyolc megyére veszélyjelzést adtak ki. Eszerint az alábbi területeken kell tartós, hat óránál tovább megmaradó ködre számítani:

Fotó: kiderul.startlap.hu

Fotó: kiderul.startlap.hu

A napi előrejelzés szerint a a nap folyamán az ország nagyobb részén a felhőzet is szakadozik, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, a legtöbb napsütés várhatóan Zalában, Somogyban lesz. Ugyanakkor az Északi-középhegységben és az Észak-Alföld egy részén erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, errefelé néhol gyenge eső vagy szitálás is előfordulhat.

A déli, délkeleti szél a borult, párás területeket kivéve többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén néhol megerősödhet – olvasható a Kiderülön.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtöbb helyen 14 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás helyeken csak 9, 13 fok, a hosszabban napos délnyugati határszélen pedig 20 fok is lehet. Késő este 8, 15 fok valószínű.