Zokogni kezdett az anya, mikor megtudta, miért kér minden nap dupla tízórait a kisfia

Sokan tanulhatnának emberséget ettől a kisiskolástól.

Az albuquerque-i Josette Durant egyik nap arra kérte a kisfia, hogy az uzsonnásdobozba a szokásos egy szendvics helyett pakoljon neki két szendvicset – írta a CBS News.

Az anya úgy is tett, bár egy kicsit furcsállta, hogy esetleg nem elég az az ételmennyiség, amivel nap mint nap elengedi gyermekét az iskolába.

Fotó: cbsnews.com/Facebook

Fotó: cbsnews.com/Facebook

Teltek a hetek, a dupla adag étel pakolása pedig megszokottá vált. Josette-nek azonban fúrta az oldalát a kíváncsiság, így egy nap megkérdezte gyermekétől, hogy talán nem lakik jól az iskolában? Olyan választ kapott, amire egyáltalán nem számított.

Fia elmondta, hogy az otthonról hozott ebédnek a felét mindig odaadja egy srácnak, akinek nincs pénze ételre, a menzán minden egyes alkalommal csak egy gyümölcssalátát vesz. Az anyukája egyedül neveli, ráadásul nemrég munkanélküli is lett, így nem tudta fizetni az iskolai étkezést.

Az anyuka egyszerre volt büszke a fiára, ugyanakkor fájt a szíve a másik gyermek miatt, akinek a napi étkezés is problémát jelent.

Nem is tudta magában tartani a könnyeit. A fentiekről zokogva számolt be a Facebookon egy élő bejelentkezésben.

Itt azt is elmondta, hogy abszolút átérzi az édesanya helyzetét. Volt ugyanis olyan szakasza az életének, mikor hajléktalanként kellett élnie, az autójában aludt, és nyilvános illemhelyeken tisztálkodott.

Mikor a másik anyuka megtudta, hogy Duranék a tanév kezdete óta etetik a gyermekét, felkereste Josette-et, hogy megköszönje ezt, ugyanakkor ki szerette volna fizetni, mivel épp elkezdett dolgozni. Ettől Josette elzárkózott, nem fogadta el a pénzt.

Duranék története hamar ismert lett. A röplabdacsapat, amit Josette edz, 400 dollárt gyűjtött össze, hogy visszafizessék a nőnek a kedves gesztust. Az anyuka azonban nem fogadta el, helyette felajánlotta a pénzt az iskolai menza részére.