Este hatkor tüntetnek a kivégzett Népszabadságért

A lapot szombaton minden szó nélkül lelőtték, a munkatársak puccsot emlegetnek.

Szombat reggel a kiadó hirtelen felfüggesztette a Népszabadság kiadását, a lap munkatársait kizárták a szerkesztőségből – írta az Index.

A lap netes felülete nem elérhető, csupán egy közlemény olvasható itt, ami szerint nagyot zuhant az újság előfizetése az elmúlt egy évtized alatt (ami talán nem meglepő, ha belegondolunk, hogy minden elérhető neten – szerk.), a lapot kiadó Mediaworks szerint pedig komoly veszteséget termelt.

Az Index szerint szombat reggel a Népszabadság több munkatársa motoros futár által kézbesített levelet kapott, hogy felmentik őket a munkavégzési kötelezettség alól. A portál úgy tudja, hogy a lap munkatársainak pénteken kellett kiköltözni a régi szerkesztőségükből, mivel azt mondták nekik, hogy visszaköltöznek a Bécsi útra.

A dolgozók a Népszabadság Facebook-oldalán az alábbit tették közzé:

“Kedves követőink! A Népszabadság szerkesztősége a nyilvánossággal egyidőben értesült róla, hogy a lapot azonnali hatállyal bezárták. Első gondolatunk, hogy ez puccs. Hamarosan jelentkezünk.”

A Facebookon eközben létrehozták a “Tüntetés a sajtószabadságért” eseményt, ami szerint szombat este hattól este tizenegyig demonstrálnak a Népszabadságért a Parlamentnél.

Az újság kivégzése egyes feltételezések szerint egyszerű elhallgattatás lehetett, mivel a lap számos, nagy horderejű, a kormányt nem éppen előnyösen érintő botrányra világított rá.