Hátborzongatóan pusztító és gyors lesz a következő világháború

Végzetes lesz a következő világégés az automatizált haditechnika miatt.

A nem túl derűs meglátást William Hix amerikai tábornok mondta egy olyan beszélgetésen, ahol az Amerikai Egyesült Államok katonai vezetői arról értekeztek, hogy milyen eshetősége is van egy harmadik világháborúnak – írta az Independent nyomán a 24.hu.

A tábornok szerint a háború rendkívül gyors és végzetes lesz. Mint mondta, a mostani fegyverek zöme olyannyira automatizált, hogy kvázi robotoknak tekinthetők. Olyan tempóban lesznek képesek alapos döntéseket meghozni, amire az ember egyszerűen nem fog tudni reagálni.

Hidrogénbomba

Hidrogénbomba

Hix kifejtette, hogy Oroszországban és Kínában hatalmas technikai fejlődés ment végbe a hadsereget tekintve. Ha velük kerül konfliktusba az USA, és kirobban a háború, nagy pusztításra kell készülnie az Államoknak.

A katonai vezetők szerint egy jövőbeni globális háborúban a haditengerészet csak nagy nehézségek árán tudja majd támogatni a szárazföldi csapatokat, emellett a számítógépes hadviseléssel és az űrtechnológiával is számolni kell.

A cikk kitért arra, hogy Oroszország a napokban rendelt el az egész nemzetre kiterjedő nukleáris hadgyakorlatot. 40 millió civil és 200 ezer mentőosztagos bevonásával tesztelték, hogy készen áll-e az ország egy kiterjedt nukleáris, vegyi vagy biológiai csapásra.