Mopedjével együtt lökték fel és rabolták ki a srácok a mozgássérült zalaegerszegi nőt

16, 17 és 21 éves fiúk voltak az elkövetők.

A rendőrök fél napon belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves nagykanizsai, 17 éves zalaegerszegi és 21 éves rezi fiatalokat.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint egy mozgássérült nő október 2-án 23 órakor jelentette be a rendőrségen, hogy fél órával korábban Zalaegerszegen, a Vizslaparkban lévő kerékpárúton kirabolták.

A rendőrök fél napon belül azonosítottak és elfogtak három fiatalt, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy az elektromos kerekesszékkel közlekedő nőt megtámadták és elvették a táskáját.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A gyanúsítottak kihallgatásuk során elmondták, hogy a 21 éves rezi férfi feltartóztatta a sértettet, majd a 16 éves nagykanizsai és 17 éves zalaegerszegi kamasz feldöntötte a járművet a nővel együtt, a táskájával pedig elfutottak. A fiatalok miután a pénzt magukhoz vették, a táskát feldobták egy épület tetejére.

A hatóság által mellékelt fotók egyike szerint az elektromos mopedben kár is keletkezett:

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a fiatalok ellen – őrizetbe vételük mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az ügyben.