Teréz körúti robbantás: itt a hangfelvétel a rendőr segélykéréséről

“Azonnal küldjétek a mentőket”.

Szombat éjjel robbanás történt a fővárosban, a VI. kerületben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél – írtuk korábban.

Vasárnap kora este Papp Károly országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón bejelentette, hogy házi készítésű repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant szombat éjjel a fővárosi Teréz körúton – írta az MTI. A főkapitány szavai szerint a járőrök voltak a robbantás célpontjai, amint fogalmazott, “a rendőreimet ki akarták végezni”.

Elhangzott az is, hogy a rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a szombat éjszakai robbantás gyanúsítottjának felkutatására. Az elkövető 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi. A rendőrség szükség esetén tanúvédelmet is biztosít a nyomravezetőnek.

A detonációban két rendőr megsérült. A legfrissebb, vasárnap esti tájékoztatás szerint elszenvedett sérüléseikhez képest kielégítő, stabil az állapotuk. A 23 éves nő életveszélyes, a 26 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket megműtötték és jelenleg az intenzív osztályon ápolják őket a Honvéd kórházban.

A sajtótájékoztató elején lejátszották azt a négy hangfájlt, amelyen a járőrpáros férfi tagja segítséget kért a robbanás után. A járőr először arról beszélt, robbanás történt a Teréz körúton, majd segítséget kért, elmondta, hogy egy rendőr eszméletlen, végül mentőt kért megsérült kolléganőjének.

A hangfelvételt a rendőrség feltöltötte saját YouTube-csatornájára is:

A helyszínelést vasárnap este fejezték be a hatóságok.