Koraszülöttként, fél kézzel született, focizik és építésznek készül Viktor

“Aki úgy gondolja, hogy rossz az élete, gondoljon rám, vagy azokra a parasportolókra, akik Rióban küzdöttek”.

Konkoly Viktor 19 évvel ezelőtt koraszülöttként, fél kézzel jött a világra – írta a Délmagyar.

A fiú azonban olyan aktív életet él, és olyan távlati tervei vannak, hogy sokan példát vehetnének róla. Jövőre érettségizik, építész vagy lakberendező szeretne lenni.

Három hónapja a Szent Mihály U19-es csapatában focizik, ide egy barátja javaslatára jelentkezett. Mint mondta, sokáig nem mert rákérdezni, de a nyáron mégis megkérdezte, azóta pedig balszélsőként, középpályásként erősíti a csapatot.

Viktor a Délmagyarnak elmondta, nem szeretne senkinek sem bizonyítani, maximum magának.

– Lássam azt, hogy helyt tudok állni egy kézzel is ebben a sportágban. Én így tanultam meg járni, írni, olvasni, közösségekhez alkalmazkodni. Nincs szégyellnivalóm, mindig odateszem magam, és játszom egy jót. Teljes értékű embernek érzem magam. Aki úgy gondolja, hogy rossz az élete, gondoljon rám, vagy azokra a parasportolókra, akik Rióban küzdöttek. Voltak, akiknek hiányzott mindkét végtagjuk, mégis küzdöttek a céljaikért.

– idézte a cikk a fiatal szavait.

Viktor hozzátette: voltak szurkolók, akik beszólogattak, hogy mit keres a pályán, de egyszerűen nem foglalkozott velük.

A srác elmondta: a család a legfontosabb számára, mindent megtenne értük. Nyolcan vannak testvérek, de már csak ő és húga él otthon, édesanyja egyedül neveli őket.

– Hálás vagyok, hogy teljes életet élhetek, van egy nagyszerű családom, egy csodálatos barátnőm, focizhatok, és még a tanulmányi eredményeim is jók

– mondta Viktor