Kétmillió forint kenőpénzt kért a szabolcsi kamu NAV-os

Még igazolványa is volt a 24 éves nyírturai nőnek.

Adóellenőrnek adta ki magát egy 24 éves nyírturai nő, aki egy kéki vállalkozótól kétmillió forintot próbált megszerezni – írta holnapján kedden a rendőrség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nő azzal kereste fel a sértettet, hogy a vállalkozásával összefüggésben nyolcmillió forintos pénzbírságra számíthat, amitől abban az esetben hajlandó eltekinteni, amennyiben fizet neki kétmillió forintot.

Még igazolványt is mutatott:

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A vállalkozó a történtekről értesítette a rendőrséget, akik szeptember 18-án egy nyíregyházi bevásárlóközpont parkolójában, a pénz átadása közben tetten érték a zsaroló nőt és társát.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekményt B. Éva a sértett egyik ismerősével, G. Béla 38 éves szamosszegi lakossal közösen tervelte ki és követte el. A nő lakóhelyén tartott házkutatás során a rendőrök egy hamis adóellenőri igazolványt foglaltak le.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a férfit és a nőt zsarolás bűntett megalapozott gyanújával kihallgatta, bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.