Idős, járókeretes férfit raboltak ki a nyílt utcán Budapesten

Három rabló támadt a férfira a VII. kerületben, ráadásul segítségnyújtásnak álcázták az akciót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi közlése szerint a három férfi szeptember 15-én 22 óra körül a Budapest VII., Garay téren állt és beszélgettek.

Egyikük, a 42 éves F. Zsolt meglátta a járókerettel közlekedő idős férfit. Odament hozzá és megfogta a karját, hogy így kísérje tovább. Ezután a férfi megpróbálta elvenni a sértett táskáját, amit a vállán és mellkasán átvetve viselt.

Az idős férfi ezt észrevette, ezért ráfogott a táska pántjára, de F. Zsolt azt rángatni kezdte és fellökte a sértettet. Eközben két társa figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését.

Miután az idős ember a földre esett, a támadó elszaladt. „Segítségére” Zsolt két társa sietett. Felsegítették a földről, miközben egyikük felvette a férfi táskáját, majd ők is elmenekültek a helyszínről. A táskában a férfi készpénze és személyes iratai voltak. A rablás során az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során az erzsébetvárosi rendőrök a három férfi közül kettőt beazonosítottak, F. Zsoltot és a 18 éves B. Attilát szeptember 16-án a délutáni órákban a Budapest VII. kerületi lakásaikban elfogták. A nyomozók a két férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Harmadik társukat még keresik a rendőrök.