Bukhatsz egy tízezrest, ha húszezressel fizetsz a BKK automatáinál

A cég sajnálja.

Az ATV beszámolója szerint egy nő húszezressel vásárolt bérletet egy BKK-automatából. A bérlet 9500 forint volt, de csupán egy 500 forintos bankjegyet adott vissza a gép, a fennmaradó 10 ezer forintot nem.

A vásárló azonnal jelezte az esetet az ügyfélszolgálaton, de adatai felvétele után megszakadt a vonal, nem tudták befejezni a beszélgetést.

A nő másnap megírta az esetet a BKK-nak, még a bankszámlaszámát is feltüntette a levélben, tudja a cég, hová kell visszautalni a pénzt.

Az eset még augusztus 14-én történt, de a BKK csak szeptemberben, 28 nappal a bejelentés után válaszolt a károsultnak.

Eszerint megvariálták az automaták visszaadását, húszezressel csak akkor lehet fizetni, ha a megvásárolni kívánt jegyek, bérletek összege legalább 15005 forint. Erről azonban nem tettek ki tájékoztatást az automatákra, de állításuk szerint már dolgoznak rajta.

Mindennek tetejében a BKK azt írta: a rendszer szerint a nő 10 ezressel fizetett, amiből meg is kapta az 500 forint visszajáróját, ezért nincs lehetőségük a további 10 ezer forint visszatérítésére.

A károsult az üggyel a Budapesti Békéltető Testülethez fordult. Itt az ATV szerint arról tájékoztatták, hogy sokan panaszkodnak már náluk hasonló okok miatt a BKK jegy- és bérletautomatáira.