Összefogtak a netezők a gyászoló, 89 éves jégkrémárusért

Néhány nap alatt 85 millió forintnyi dollárt dobtak össze az idős férfinak és beteg feleségének.

Fidencio Sanchez 89 éves, Cihcago Little Village részében él, és nap mint nap egyedül tolja jégkrémeskocsiját az utcákon, árulva a néhány dolláros hűsítő nyalánkságot.

Egy férfi, Joel Cervantes Macias a minap meglátta az öreget, amint nehézkesen tolta a kocsit. Beszédbe elegyedett vele, ekkor megtudta, hogy az öreg és felesége nemrég vesztették el egyetlen lányukat.

A kocsival együtt szokták járni a környéket, de az asszony megbetegedett, így egyedül küzd a szerkezettel – írta a Bored Panda. Megállni nem lehet, ha kiesik az a kis pénz, ami onnan jön, akkor egyszerűen nem tudják fizetni a számlákat.

Fotó: boredpanda.com

Fotó: boredpanda.com

– Megszakadt a szívem azt látván, hogy egy ilyen idős embernek még dolgoznia kell – írta Joel Cervantes Macias. Vett is tőle 20 jégkrémet, amiért 50 dollárt – mintegy 13 ezer forintot – hagyott az öregnél.

Ez az összeg nyilván nem segített rajta, ezért a férfi úgy döntött, az internetezőket hívja segítségül. Barátjával elindítottak egy GoFundMe kampányt, a netes adománygyűjtésre pedig dőlni kezdett a pénz.

Fidencio Sanchez történetét hamarosan felkapta a média, az öreg jégkrémárus pillanatokon belül bekerült a híradókba:

A szeptember 9-én indított gyűjtésre magyar idő szerint szeptember 14-ének délelőttjéig 318 085 dollár, átszámítva durván 85 millió forint jött össze az idős házaspárnak, ezt 14 ezernél többen dobták össze. Az adománygyűjtés még nem zárult le, így még te is segítheted a szükséget szenvedő házaspárt.