Nyíltvízi úszás: Európa-bajnok Rasovszky Kristóf

A világbajnoki arany után az Európa-bajnoki cím is Rasovszky Kristófé lett a junior nyíltvízi úszók mezőnyében Olaszországban.

A Magyar Úszó Szövetség szombati tájékoztatása szerint a veszprémi versenyző a piombinói kontinensviadalon meggyőző fölénnyel, 10 másodperces előnnyel végzett az élen a 10 kilométeres távon – írta az MTI.

Rasovszky júliusban, a hollandiai Hoornban is óriási fölénnyel lett korosztályos világbajnok. A másik magyar induló, Drigán Zoltán a 11. helyen végzett az olaszországi Eb-n.

A lányoknál a két éve junior-világbajnok, Eb-ken kétszer ezüstérmes Kiss Nikolett ezúttal feladta a küzdelmet. Farkas Adél a bronzérmestől 2.1 másodpercre lemaradva negyedik lett, Sömenek Onon Katalin pedig további 1.9 másodperccel később célba érve ötödikként zárt.

“Kiss Nikit kórházba vitték, úgy tudjuk, egy könyökös eltalálta a halántékát, ezért kellett kiszállnia. Az elsődleges vizsgálatos szerint szerencsére minden rendben van nála” – tudatta a szövetséggel Gellért Gábor szövetségi kapitány.

Vasárnap a 4×1250 méteres vegyesváltókkal zárul az Eb a Tirrén-tengerben.