A Dunába dobta a francia turisták lelőtt kutyáját a szalkszentmártoni vadász

A vadásztársaság elnöke még szakszerű elföldelésről beszélt.

Előkerült annak a kutyának a teteme, akit még szeptember első napján lőtt le egy szalkszentmártoni vadász.

Az eb egy kiképzett juhászkutya volt, hazánkba francia gazdáival érkezett, akik éppen átbiciklizték Európát – írta korábban a 444.hu. Az ebet szeptember elsején reggel elengedték a pórázról, ekkor lőtték le. A vadász egyből fel is dobta autójára a kutyát, és elhajtott vele, meg sem várta a felé kiabálva érkező kirándulókat.

A szalkszentmártoni Petőfi Vadásztársaság a 444-nek azt nyilatkozta, hogy az állat 500 méterre volt az emberektől, és egy vadat kergetett egy Natura 2000-res területen. Gazdái azonban állítják, hogy semmi ilyesmi nem történt, a kutya nem volt tőlük 30 méterre sem.

Az ügyben további ellentmondások is voltak. Helyi lakosok azt mondták, hogy a vadász a Dunába dobta a kutya tetemét, ezzel szemben a vadásztársaság elnöke azt állította, az ebet a vadász elszállította, majd az előírásoknak megfelelően elhantolta, de a pontos helyet nem árulta el.

Ehhez képest a lelőtt kutya tetemét a 444.hu csütörtöki cikke szerint a Dunában találták meg. Halőrök vették észre szerdán, ők szóltak a rendőrségnek, a hatóság vizsgálódni kezdett az ügyben. Az ebet a chipje alapján beazonosították, kétséget kizáróan a lelőtt kutyáról van szó.

A kutyáról a vadász leszedte a jelzőnyakörvét és a bilétáját, mielőtt a vízbe dobta. A vadász vélhetően természetkárosításért is felelni fog, emellett az Állatvédőrség kiegészítő feljelentést készül tenni az ügyben.