Tizenéves önkéntes mentőknek köszönheti az életét a komlói férfi

A férfi egy fesztiválon lett rosszul, egy 17 éves lány élesztette újra.

Az esetről a Bama.hu számolt be. Eszerint a hétvégén rendezték meg a Komlói Napokat, ahol szombat hajnalban, egy koncert közepén rosszul lett egy férfi.

Próbált segítséget kérni, de sokan azt hitték, hogy részeg, ezért csak arrébb lökték. Egyszer csak összeesett, és nem kelt fel többé, nem lélegzett, pulzusa sem volt.

Az emberek ekkor odarohantak a fesztiválon a Galenus Mentőszolgálat mellett önkéntesként segítő diákokhoz, Kis-Nagy Hannához, Sánta Csillához, valamint a velük lévő Domonyi Flórián polgárőrhöz.

– Nagyjából öt-hét perce lehetett a klinika halál állapotában, a feje elkékült. Tüdővizenyőre, hirtelen szívhalálra gyanakodtam, és azonnal elkezdtem a mellkas kompressziót. Csilla közben arrébb kísérte és nyugtatta azokat, akik az eset láttán rosszul lettek. Rengetegen álltak körülöttünk, sokan sírtak

– idézte Kis-Nagy Hanna szavait a portál.

Eltelt negyed óra, nem történt semmi, ekkor a lány erősebben kezdte nyomni a mellkasát. A férfinak eltört egy bordája, de cserébe egy idő után újra érezni lehetett a pulzusát, majd egyszer csak hatalmas levegőt vett.

Az esethez kiértek a mentők, a férfi magához tért, és annyit mondott: “köszönöm szépen”.