Új nevet kapott a kormányhivataltól a nyugdíjas kaposvári férfi

76 évet élt Kuzma Józsefként a férfi, ami a hivatal szerint nincs rendben.

A Kuzma Józseffel megesett különös történetről a Sonline adott hírt vasárnap.

Eszerint a 76 éves kaposvári férfinak nemrég lejárt a személyije, ezért elment a kormányhivatalba, hogy megújíttassa. Itt azonban azzal szembesült, hogy a hivatal szerint nem is Kuzma a vezetékneve, hanem Hazafi.

A cikk szerint a férfi a zalai Bajcsán született 1941-ben, édesapját sosem ismerte, édesanyja, Kuzma Teréz a nevére vette őt is és bátyját is. Kuzmaként járta ki az iskolát, ezt írták a katonakönyvébe, az útlevelébe, az összes iratába, így is házasodott, kétszer is, a fia is Kuzma, valamint az unokái és a dédunokái is Kuzmák.

A kormányhivatal a Kuzma nevet azért cserélte Hazafira, mert az okmány megújítása során bekért születési anyakönyvi kivonaton a Hazafi vezetéknév szerepel.

Az idős, több infarktuson és agyvérzésen átesett, elektromos kisautóval közlekedő férfi ügyvédet fogadott, mivel nem kell neki az a név, amit sosem viselt.

Attól tart, hogy az új vezetékneve miatt nem kap majd nyugdíjat, mivel Hazafi József sosem fizetett járulékot, azt Kuzma József tette egy életen át. Illetve ha megjön a postás, és Kuzma Józsefnek hozza a pénzt, ő nem tudja magát igazolni, mert a személyijében már a Hazafi név szerepel.