Viharos lehűlés söpri ki az itt ragadt nyarat

Élvezd ki a hétvégét, hétfőn itt az eső, a szürkeség, a 18 fok.

Hogy mekkora főnyeremény a mostani hétvége az időjárást tekintve, azt már megírtuk. Röviden: rengeteg napsütés, 30 fok, strandidő, ennél szebb napokkal nem is köszönhetett volna be a szeptember.

Hétfőtől azonban el kell felejteni a nyarat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. A Dunántúlon és a középső országrészben sokfelé, keleten, északkeleten néhol várható eső, zápor, helyenként zivatar.

Az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és a középső tájakon 18 és 25, a Tiszántúlon 26 és 30 fok között alakul.

A kedd is esős lesz a szakemberek szerint. Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar, majd északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, nappal a Dunántúlon 18 és 24, keleten 25 és 30 fok között alakul.

A folytatásban naposabb idő jön, de a 30 foktól már búcsúzni kell.