32 fokos strandidőt hoz az ősz első hétvégéje

Úgy látszik, a nyár nem vett tudomást arról, hogy már lejárt az ideje.

A sokszorosára növekedett reggeli forgalom és az utcán siető iskolások tömege hirdette csütörtökön a naptár mellett, hogy immáron a nyár helyett őszt kell mondani.

A nyár azonban marad még, ráadásul ereje teljében. A hajnalok már kissé csípősek ugyan, de hamar felmelegszik az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken lehet ugyan egy kis gomolyfelhőzet az égen. A legtöbb felhő az ország északi, északnyugati vidékein valószínű, és ott egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Ettől függetlenül 26-30 fokot mutat majd a hőmérő.

Szombaton napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok körül alakul.

Vasárnap zömmel napos idő várható, majd késő estétől északnyugat fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Estig csapadék nem valószínű, késő estétől északnyugaton néhol zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Az Időkép prognózisa szerint ennél melegebb is lehet a hét utolsó napján: a portál azt írja, hogy 32 fokra is számítani lehet.

A prognózis szerint viszont hétfőn és kedden kicsit elromlik majd az idő, mivel 24-26 fokra lehet számítani, esővel, zivatarokkal.

progis