Kirúgták a magyar lányt Németországban, mert magyarul beszélt?

A 33 éves diplomás fiatal szerint a csoportvezetője nem szerette, hogy anyanyelvén kommunikált a magyar kollégákkal.

A lány a Profession.hu-val osztotta meg a vele történteket.

A cikk szerint Anna három és fél éve él férjével Németországban. Terveikkel ellentétben nem sikerült saját vállalkozást elindítani, így megtanultak derekasan németül, majd melót kerestek.

A lány a babysitterkedés és a takarítás, majd egy gyorséttermi állás után egy adatrögzítő munkát kapott egy nemzetközi ügyfélszolgálaton.

Elmondása szerint a csoportvezetőnek nem tetszett, hogy Anna a cégnél dolgozó magyar kollégákkal magyarul kommunikált, ezért elbocsátották, de kimondani természetesen nem mondta ki a cég a problémát. A kirúgást a lány szerint nem indokolták meg, a szakmai dolgokba nem tudtak belekötni, az ürügyet hetekig keresték.

Anna azt is elmondta, hogy jóval többet kellett dolgoznia a cégnél a vele egy beosztásban lévő német kollégáinál.

A lány hozzátette, hogy a kint élő magyarokkal elég rosszak voltak a tapasztalatai. Elmondása szerint ahelyett, hogy segítenék, visszahúzzák egymást. Mindennek ellenére csak akkor gondolkozna el azon, hogy visszatér Magyarországra, ha őt és férjét is jó állás várná itthon, vagy megnyernék a lottó ötöst.

Elmondta: a nyugdíjas éveiket Magyarországon töltenék, de úgy látja, hogy hosszú távon jó ötlet volt külhonban szerencsét próbálni.