Nem kapott kollégiumot Pécsen a vakvezető kutyával közlekedő Alexa

A látássérült lányt többnyire azzal utasították el a helyek, hogy az épületbe nem lehet bevinni kutyát.

Vértesi Alexandra történetét a Facebookon osztották meg, a lány most kis költségvetésű albérletet, szobát keres, hogy meg tudja oldani a lakhatást, ha már egyszer rengeteg munkával elérte, hogy felvegyék a Pécsi Művészeti Gimnáziumba:

A poszt szövege:

“Vértesi Alexa vagyok, 19 éves dombóvári lakos. Felvételt nyertem nem kevés munkát belefektetve hegedű szakra, a Pécsi Művészeti Gimnázium 13. évfolyamára, ami egy éves, ezt követően pedig egyetemre szeretnék menni.

Látássérült vagyok, vakvezető kutyával közlekedem, aki profin képzett és maximálisan jól nevelt. A kollégium keresés során viszont ez problémát okozott, minden helyen elutasítottak többnyire azzal az indokkal, hogy a kutyát nem vihetem be, holott jogszabály vonatkozik arra, hogy a lakosság számára is nyitva álló minden területre, intézménybe bemehet, hiszen így tudja megfelelően végezni a feladatát.

Arra szeretném kérni a pécsi lakosokat, ha valaki tudna kis költségű albérletet, szobát lakásban a környéken, kérem írjon erre az e-mail címre: vertesiali@gmail.com, vagy facebookon, Vértesi Alexa névre.

Minden segítségért nagyon hálás lennék!
Üdvözlettel: Alexa”

A Baráthegyi Segítő Kutya Iskola honlapjára még tavaly került fel egy bejegyzés, amiben Alexáról és vezető kutyájáról, Fahéjról lehetett olvasni. Eszerint “Alexa nagyon jól érzi Fahéj jelzéseit és követi a kutyát, aki minden rezdülését figyeli a gazdinak. Már most nagy összhangban, egymásra figyelve tudnak együtt dolgozni.”