Gyönyörű és ropogós a frissen kisült Magyarok kenyere

Nagybajomban megsütötték a nemzet új kenyerét.

A Magyarok kenyere program még 2011-ben indult Pécsett. Az ötletgazda, Korinek László néhány napja Orfűn, az összeöntéskor arról beszélt, hogy az első évben a jótékonysági akcióban magyarországi és határon túli magyarlakta településekről tíz tonna búza érkezett Baranyába.

2012-ben húsz, egy évvel később 100, 2014-ben 220, míg tavaly már 440 tonna volt a mennyiség – idézte szavait az MTI.

Augusztus 20-án a somogyi Nagybajomban sült a Magyarok kenyere, amit az MTI fotósa is megnézett:

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György