Élvezd ki a szombatot, hidegfront és viharok jutnak vasárnapra

A mai nap szuper lesz, a holnapi távolról sem, 12 megyére adtak már most ki figyelmeztetést.

Gyönyörű nyári időt kapunk a pénteki esőért cserébe szombaton. Az Időkép prognózisa szerint túlnyomóan napos idő lesz, maximum elvétve fordulhat elő egy-egy zápor. 27-32 fok közötti csúcshőmérsékletek lesznek, a délies szél Budapest és a Kisalföld térségében élénkülhet meg, de front nem lesz a térségünkben, így nyugodtan élvezhetjük a tűzijátékos pihenést.

Ki is kell élvezni a szombati időt, amennyire csak lehet, ugyanis a vasárnapban nem lesz köszönet. Az előrejelzés szerint nyugat-északnyugat felől hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, feltámad az északnyugati szél is. Kettészakad az ország a hőmérsékletet tekintve: keleten, délkeleten még 30 fok fölé melegszik a levegő, a Dunántúl nagy részén és északon viszont 22 és 25 fok közötti maximumokra van kilátás.

A várható időjárás miatt a Kiderül veszélyjelzési térképe szerint Budapestre és 12 megyére első fokú veszélyjelzést adtak ki.

A szombat délelőtti prognózis szerint vasárnap Somogyban, Tolnában, Baranyában, Fejér, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Nógrád, Heves és BAZ megyékben kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, melyet károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet. Hab a tortán, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Kattints az alábbi képre, és a Kiderül oldalán megyénkénti bontásban láthatod, hogy hol mi várható.

Fotó: Kiderül

Fotó: Kiderül