Elkapták a BKV-sofőrt késsel és ököllel fenyegető fiatalokat

Az egyikük más bűncselekmény gyanúja miatt már előzetesben volt.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy két fiatal kézre kerítésében kért segítséget a lakosságtól a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A két férfi még április 12-én 12 óra 16 perckor a Budapest XXII., Ispiláng utcától a Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 214-es autóbuszon utazott.

Egyikük, a 22 éves B. Gábor a Növény utca és a Minta utca közötti útszakaszon odalépett a vezetőfülke mellé és a megállón kívüli azonnali megállásra szólította fel a buszsofőrt. A sofőr ennek nem tett eleget, ezért a férfi fenyegetni, szidalmazni kezdte, majd egy kést vett elő, amellyel szúró mozdulatot tett a sofőr felé.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Testvére, a 20 éves B. Zsolt ekkor csatlakozott hozzá, szintén a fülke mellé lépett és ököllel többször beleütött a térelválasztó plexiüvegbe. A két férfi a cselekmény elkövetése után a buszról leszállt.

Az elkövetőket a rendőrök beazonosították és B. Zsoltot – aki más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van – augusztus 18-án gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a hatóság augusztus 20-án.

Társa, B. Gábor augusztus 19-én a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát. A nyomozók B. Gábort szintén gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását.